Bejelentkezés

Címlap

Játszóházak, oktatási programjaink

Nyomtatóbarát változatPDF változat

homoludens.hu Egyesület

játszóház kicsiknek
Hagyományos játszóházak:
Különleges megvalósítás!

Képzett csapatunk sok éves tapasztalat alapján tart kreatív játszóházakat, óvodás fejlesztő foglalkoztatókat a legkülönbözőbb családi, vállalati, intézményi rendezvényeken. Bábos, kézműves és játékkészítő foglalkozások, hagyományőrző programok is találhatók a palettán. Játékeszközeink elsősorban természetes anyagokból készülnek.

Élő Internet Játékház rendezvények:
Internet, amiért érdemes használni!

Különleges rendezvényeinken a számítógépes, internetes információszerzést ötvöztük a hagyományos, manuális, élő játékkal. Közös, családi játszást valósítunk meg, ahol még az is előfordulhat, hogy a gyerek tanítja a szüleit. Az informatikától idegenkedőket segítjük az első óvatos ismerkedésben. Minden látogató számára sikerélményt nyújtunk. Most játszva lehet az informatika lehetőségeit megismerni és az informatika segítségével lehet játszani „tanulni”.

családi játszóház
Számítógépes és élő játszóházak:
Együtt a család!

Jó, ha a gyerek megtanulja a számítógép használatának alapjait? Fontos, hogy ha van számítógépe, akkor ne lövöldözős játékokkal töltse a szabadidejét? Hogy az új eszköz segítségével tanuljon, új ismereteket szerezzen a környező világról? Mindezt persze szórakoztatóan, látványosan, JÁTÉKOSAN?
Az Internet Játékházban és CD-ROM kiadványaiban (Kártyaváros, Játékvilág Magyarországon, A bábok világa) levő rengeteg érdekesség, különleges információ megismerésében feladatlapok segítenek eligazodni. És persze élőben is folyik a játék: bábot, propellert készítünk, hajtogatunk, kártyákkal zsonglőrködünk a számítógép nyújtotta információk alapján. Aki elakad, a Játékmesterektől kérhet segítséget! Persze nem csak a gyerekeket várjuk, hanem az egész családot is, hiszen a legnagyobb élményt a közös játék öröme nyújtja!

Játékóra
Játékóra az Internet Játékházban:
Kreatív, játékos oktatás iskolai csoportoknak!

Mindenkiben lakozik játszókedv! A foglalkozás ezt felhasználva segít elsajátítani a számítógépes ismereteket, az információ-keresés, -feldolgozás és -átadás módjait.
Érdekes Internet kikötőket keresünk fel. A foglalkozás keretében az iskolások az összegyűjtött információk alapján játékokat és egyéb tárgyakat készíthetnek, ill. egyéni és csoportos élő játszásra nyílik lehetőség a számítógépek előtt-mellett-között. Még a gyakorlott számítógép felhasználóknak is tudunk új, különleges ismereteket nyújtani! A igényeknek megfelelően sokféle tematika közül választhatnak az érdeklődők.

nyugdíjas oktatás
Ismeretszerzés+informatika+játék:
Nyugdíjasoknak!

A modern élet egyik fő szereplője, a számítógép az idősebbek életéből sem hiányozhat! Várjuk azokat az érdeklődő nyugdíjasokat, akik megalapozni, vagy bővíteni szeretnék tudásukat. Kreatív, játékos, nyitott módszer. A kidolgozott tematika alapján 2004 óta tartunk tanfolyamokat és egyéni foglalkozásokat.